Papo & Schleich

Visar 1–20 av 46 resultat

  • Papo, Giftsgroda Grönsvart

    99,00 kr

    Deras hud utsöndrar ett giftigt sekret som fungerar som ett försvar mot rovdjur. Giftet har traditionellt använts av indianer i Sydamerika för att förgifta pilar vid jakt och det är också därför de fått namnet pilgiftsgrodor. Giftigheten styrs av grodans diet och i naturen äter de främst myror.

  • Papo, Koala

    79,00 kr

    En mysig koala som sträcker ut sin lilla tass med eukalyptusblad.

  • Papo, Piraya

    119,00 kr

    Få fiskar är omgärdade av så många myter som pirayorna; det är helt riktigt att rödbukspirayan är utpräglade rovfiskar, men pirayornas eventuella farlighet gentemot människor är kraftigt överdriven.

  • Papo, Spindel

    119,00 kr

    I stort sett alla spindlar är rovdjur. De förflyttar sig snabbt och är bland de första nyttodjuren som kommer på plats i en gröda. Tyvärr är de känsliga för de bekämpningsmedel som används mot insekter. I sin jakt på föda använder en del spindelarter nät.

  • Schleich, Leguan

    129,00 kr

    Leguaner finns huvudsakligen i Nord- och Sydamerika men det finns också arter på Madagaskar och på några öar i Stilla havet. De blir cirka 12 till 18 år gamla beroende på art. eguaner äter växter, frukt och kryp. Men den vanligaste, gröna leguanen, äter bara grönsaker och frukt.

  • Afrikansk Elefantkalv

    99,00 kr

    Afrikansk Elefantkalv

    En elefantkalv blir älskad och omhändertagen av alla elefantmammor i hjorden från det att den föds. I elefantens snabel finns 40 000 muskler, det kan ta ett tag för elefantkalven att lära sig styra och använda sin snabel. Elefantkalvar älskar att bada och leka med vattnet är ett sätt att lära sig använda snabeln.

  • Alpacka

    89,00 kr

    Alpacka

    Alpackan är ett kameldjur från Anderna i Sydamerika. Man avlar på djuret för att kunna använda dess fina ull. Man kan tro att alpackan är släkt med laman, men det är den inte; de härstammar från två olika anfäder. Alpackan har ett rikt språk och har ett hummande läte, de låter nästan som en människa som håller handen över munnen.

  • Flodhästkalv

    79,00 kr

    Flodhästkalv

    Flodhästens unge kallas för kalv. Vid födseln väger den mellan 30-50 kilo och kan gå från start. Kalven stannar tillsammans med mamman i sju år innan den sedan ger sig iväg för att hitta en ny flock.

  • Giraff

    149,00 kr

    Giraff

    Giraffen lever i Afrika och är världens högsta, landlevande djur. De kan bli över 5 meter höga. Giraffer har mycket stora hjärtan; de väger runt 12 kilo. Utöver sin långa hals har de även en lång tunga, ca 45 cm lång, detta för att den ska kunna beta från träden. Man har tidigare trott att giraffer inte har något läte, men det har visat sig att de, på nätterna, ger ifrån sig ett lågfrekvent nynnande.

  • Giraffkalv

    109,00 kr

    Giraffkalv

    En dag ska den här giraffkalven bli lika stor som sina föräldrar och då kommer hen nå upp ända till månen. Eller nästan i alla fall. Upp till trädtopparna kan vi vara säkra på att den kommer att nå däremot! Och det är väldigt bra, för det är inte lika många djur som äter där uppe, så girafferna får maten nästan för sig själva.

  • Grizzlybjörn

    119,00 kr

    Grizzlybjörn

    Grizzlybjörnen är en stor typ av brunbjörn som håller till i Nordamerika. De är riktiga allätare och käkar allt från lax som de fångar själv till pinjenötter och människors sopor.

  • Groda, Gul

    99,00 kr

    Groda, Gul

    Den här grodan tillhör släktet pilgiftsgrodor och namnet kommer från att urinvånare i Colombia använde giftet från några av varianter av pilgiftsgrodor på pilspetsarna när de jagade. Alla typer av pilgiftsgrodor är inte giftiga men med sina starka färger låtsas de varna andra djur om att de är det. Bra överlevnadstrick!

  • Horngroda

    109,00 kr

    Horngroda

    Horngrodan kommer från Argentina i Sydamerika. Grodan är marklevande och gillar våta miljöer. Om det bli för torrt där den bor gräver den ned sig under marken och lever i en kokong gjord av dess ömsade skinn.

  • Hyena

    89,00 kr

    Hyena

    Den här ökände, skrattande asätaren förvånar nog många med att den, trots sitt utseende, är närmare besläktad med katter än med hundar. De är även skickliga jägare. I hyenornas klaner är det honorna som bestämmer. Hanarna har lägre rank än alla honor och även alla ungar.

  • Jaguar

    119,00 kr

    Jaguar

    Jaguaren är det tredje största kattdjuret i världen, efter tiger och lejon, och de är väldigt lika leoparder men skillnaden är att jaguaren har prickar i prickarna vilket inte leoparden har. Och till skillnaden från geparden som bor i riktigt torra områden så bor jaguaren (och leoparden) i djungler.

  • Känguru

    119,00 kr

    Känguru

    Kängurun är Australiens maskot, det kanske är för att det finns fler kängurus där än människor. Deras ben är byggda så att de inte kan röra dem ett i taget, det är därför de måste hoppa. Ibland kan de “gå” genom att använda svansen som ett tredje ben, då puttar de ifrån i marken med svansen, stöder på armarna och hoppar med benen.

  • Kejsarpingvin med unge

    89,00 kr

    Kejsarpingvin med unge

    Kejsarpingvinen är den största och tyngsta pingvinen som lever idag. De håller till på Antarktis och lever i stora grupper. Varje år vandrar de långa sträckor, 50 till 120 km, för att para sig och hitta mat till sina barn. Pappan vaktar ägget medan mamman letar mat. Det är tur att de har så många och täta fjädrar som hjälper de att hålla värmen för där de bor kan det bli ner till -40°C, burr! Titta på lilla ungen som gömmer sig under sin förälder!

  • Krokodilunge

    119,00 kr

    Krokodilunge

    Det är tufft att vara en krokodilunge. 99% av alla krokodilungar äts upp innan de hinner bli ett år gamla. Oftast är det stora fiskar och fåglar som käkar dem, men även andra krokodiler. Visste du att det är temperaturen där äggen ligger som bestämmer om ungarna som kläcks blir honor eller hanar? Om temperaturen är 33 grader eller högre blir ungarna honor.

  • Lejonhona

    99,00 kr

    Lejonhane

    I lejonvärlden är det lejonhonorna som är de som är de riktiga jägarna som förser flocken med mat. Lejoninnor jagar både tillsammans och ensamma. De gillar att smyga sig på sitt tilltänkta byte. Deras favoritmat är vårtsvin, antiloper, gaseller, gnuer och zebror.

  • Lejontamarin

    89,00 kr

    Lejontamarin

    Lejontamarinen bor i sydöstra Brasilien. De lever i regnskogen i familjer omkring 4-8 lejontamariner. De äter frukter, insekter och ibland små ödlor. De har en lång svans som är dubbelt så lång som deras kropp men till skillnad från andra primater så använder de inte svansen för att ta sig fram bland träden. Tyvärr har väldigt stor del av deras naturliga hem blivit nerhugget och de är nu utrotningshotade.